Korisi on tyhjä.

Tuotehaku

Tuoteryhmät

Suomen Verkkomaksut

3D-elokuvat

3D on nykyaikaa!

3D-tekniikka on kovalla vauhdilla yleistynyt elokuvamaailmassa, koska se tarjoaa aivan uudenlaisia elämyksiä. Nykyaikaiset 3D-elokuvat eivät ole enää ColorCode 3D -tekniikalla toteutettuja (vastaväritekniikka, jossa kuvaa katsottiin sini-oranssien lasien läpi). Sen sijaan nykyaikaiset 3D-elokuvat on toteutettu aktiivisuljintekniikalla (lue lisää tekniikasta alta). Nykyaikaisella 3D-projektorilla pystyy katsomaan täysin normaalisti myös perinteisiä 2D-elokuvia.

3D-elokuvat

Nykyaikaisessa 3D-formaatissa julkaistaan jatkuvasti uusia elokuvia. Ensimmäiset suuria massoja tavoittaneet 3D-elokuvat julkaistiin jo vuonna 2009. Sen jälkeen 3D-elokuvien julkaisutahti on kasvanut räjähdysmäisesti. Enää ei kannata odotella 3D-tekniikan käyttöönotossa - se on ehdottomasti nykyaikaa!

Uusimpia 3D-elokuvia löydät mm. näiden linkkien kautta:
3D Blu-ray -elokuvat CDON.COM:ssa
3D Blu-ray -elokuvat NetAnttilassa
Päivittyvä lista kaikista 3D-elokuvista (Wikipedia)
3D-elokuvat Blu-ray.comissa

Nykyaikainen 3D pähkinänkuoressa

Nykyaikaiset 3D-elokuvat on toteutettu ns. aktiivisuljintekniikalla. Kyseessä on lyhyesti sanottuna vuorottelumenetelmä. Liikkuva kuvahan koostuu useista yksittäisistä kuvista. 3D:ssä joka toinen noista kuvista on tehty oikealle silmälle ja joka toinen taas vasemmalle silmälle. Kun nämä kuvat esitetään erittäin nopeassa tahdissa, niin saadaan liikkuvaa kuvaa.

Aktiivisuljinlasien avulla toista silmää estetään näkemästä toiselle silmälle tarkoitetut kuvat. Käytännössä tämä tapahtuu siten, että lasien tekniikka "pimentää" linssejä vuorotellen (polarisaation ja nestekiteiden avulla). Aktiivisuljinlasit saavat tahdistussignaalin kuvalähteestä, jotta ne osaisivat sulkea oikean linssin juuri oikeaan aikaan. Tämä kaikki tapahtuu niin nopealla tahdilla (120 hertsiä/240Hz), että katsoja ei huomaa sitä millään tavalla. 

Pikalinkit tärkeimpiin tuotteisiin

Asiantunteva asiakaspalvelumme auttaa mielellään sinua oikeiden tuotteiden valitsemisessa. 3D-kotiteatteri sisältää yleensä ainakin seuraavat laitteet:

3D videoprojektori
3D lasit ja emitteri (löydät haluamallesi videoprojektorille sopivat tarvikkeet kunkin videoprojektorin tuotesivulta)
Valkokangas (kaikki valkokankaamme soveltuvat 3D-elokuvien katseluun)
3D-yhteensopiva Blu-ray -soitin (tarvittava liitin on HDMI 1.4)
3D-yhteensopiva vahvistin (vain jos kuva halutaan kierrättää vahvistimen kautta, tarvittava liitin on HDMI 1.4)
HDMI 1.4 -johto kuvasignaalin välittämiseen

Lisätietoja 3D-tekniikasta

http://fi.wikipedia.org/wiki/3D-grafiikka
http://fi.wikipedia.org/wiki/3D-televisio
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_3D
http://en.wikipedia.org/wiki/3-D_film
http://en.wikipedia.org/wiki/3D_display
http://en.wikipedia.org/wiki/3D_television
http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-ray#Blu-ray_3D

kotiteatteri